News

Gigs

Media

Contact

About

Partners & Friends

Guestbook

Suomeksi

Studioinspelning


En glad pil i mixerrummet innan bandningen.


Kjell hade en speciell ställning för Ukkulele’s.


Kjell Lolax vid mixerbordet.
Att var i studio me Kjell e okompliserat och roligt.


”Åhå, spelar vi såde olika”,  var e av aha-upplevelserna.

Många nya termer och uttryck fick man höra. De flesta flög bara förbi som färgglada fåglar som man andrig sett ens på bio. Nästa gång skall jag försöka fånga in några ord för att få lite grepp om  inspelningsvärlden.  Där fanns också en speciell grunka, en fonograf.

En ffransman har byggt den åt Kjell och med den kan han ta upp och digitalisera (tror jag) ljud som kommer från band eller skivor. Jag skall ta en bild av den nästa gång.

Så här gjorde vi då spelade in. Först spelade vi in en ”slask”-version. Då spelade vi alla samtidigt i inspelningsrummet.


Amors Pilar gör en ”Slask”- version.

”Slask”-versionen används för att ge rytm och form åt de enskilda inspelningarna som följer. Först spelade vi in alla ukkulele’s samtidigt och sedan spelades alla röster in var för sig.

Det kändes nog lite ensamt när studiodörren stängdes och elektromagneterna sög fast den sista lilla springan mellan dörrblad och karm.

Kjell har en massa grejer med otaliga knappar och rattar i olika färger. En av de viktigaste grejerna (tror jag) kallas mixerbord. Jag hörde att di sa att det är digitalt och såg en dator i närheten men jag frågande inte om datorn  var kopplad till mixerbordet, kanske nästa gång. Till mixerbordet kommer allt ljud som spelas in i studion. Man kan ändra på ljudet olika svagt eller starkt och kanske ”ljust” och ”mörkt” genom att föra och vrida på de olika reglagen på mixerbordet. När Kjell är nöjd med ljudet så sparar han ljudspåret…h-mm, kanske det är här datorn kommer in i bilden, ja tror ja frågar nästa gång vi far till Kjell och AIM-studio.

News

Skyddad: Pilogg 2

30.12.2015  |  Amors Pilar Det finns inget utdrag eftersom detta är ett skyddat inlägg.Läs mera »

Vi stöder Medmänniskan

15.09.2015  |  Amors Pilar

Academill – Åbo Akademi

Restaurang Alexander – Åbo Akademi, Vasa

Läs mera »

Konsert för Medmänskan av Amors Pilar med Vänner

11.09.2015  |  Amors Pilar

Söndagen den 20 september 2015 klockan 15.00 ordnas i Academill, på Strandgatan 2, en …

Läs mera »

Arkiv »